Excursies op het eiland Santo Antão

Daguitstappen


Samen met onze gasten overlopen we verschillende wandelingen, daguitstappen en excursies (canyoning – vissen -..) die ze kunnen maken naargelang hun eigen mogelijkheden. Voor de meeste wandelingen heb je een wagen nodig die je naar het beginpunt brengt, dit proberen we te organiseren met verschillende gasten in ons verblijf –zodat de kosten van de wagen kan gedeeld worden- Je hoeft daarom niet samen te wandelen… Een wagen huren raden we niet aan, daar het begin- en eindpunt van de wandelingen meestal vér uitéén liggen en je dan het mooiste van de wandelingen mist - voor gasten die écht een auto willen huren voor één of meerdere dagen, kan je dit ter plaatse doen in Ponta do Sol.

Full Day

(met een meertalige chauffeur) 80 € voor de taxi - max 8 pers. – middagmaal niet inbegrepen)

A. Geniet van een prachtige wandeltocht in Santo Antão begeleid door een lokale gids die je de ware schoonheid van het eiland zal tonen. De wandeling kan eender waar op het eiland zijn en kan worden aangepast aan de conditie en de wensen van de reiziger.

B. Het westelijke deel van het eiland is het meest authentiek gebleven (hoewel ook de rest van het eiland nog een grote authenticiteit heeft). Het leven is hier hard doordat het maar heel zelden regent. Maar wat voor verrassingen staan je te wachten! Eerst word je over de oude geplaveide wegen van het noorden naar Porto Novo gereden, met onderweg adembenemende uitzichten op het prachtige maar ook vreemde landschap. Een kort bezoek is gepland aan het plateau van Lagoas, waar bosbouw en de productie van geitenkaas de belangrijkste bronnen van inkomst zijn. Daarna is het tijd om de bizarre rotsformaties van Ribeira das Patas te ontdekken. De lunch maakt deel uit van een waardevol landbouw- en duurzaam toerismeproject.

Na vandaag zal Cabo Verde een plaatsje in je hart veroverd hebben. Tip: We raden aan om deze excursie te doen op de dag van vertrek op Santo Antão. De dag van vertrek in de namiddag met de Ferry, zo is je dag nuttig ingevuld met een aangename excursie en zie je de andere kant van het eiland ook eens.. daarna wordt je afgezet aan de Ferry.

Wandeltochten

Neem voldoende water mee – zonnecrème op de wandelingen – Informatie kan je steeds ter plaatse vragen.

1. De tocht start op 1300 meter hoogte in de oude Cova-krater, de grootste vulkaankrater op Santa Antão. Eerst wandel je de kraterwanden op, om daarna langs een prachtig zigzagpad af te dalen naar de Paúl-vallei.

2. Je start aan de kust van Ponta do Sol en wandelt westwaarts langs een adembenemende route langs slingerende rotskliffen boven de oceaan via het oude piratendorp Fontainhas naar Cruzinha. Of tot het kleine visserdorpje Chã de Igreja, waar een schattig kerkje staat.

Voor gasten die geen 5 uren kunnen wandelen, kan deze wandeling ingekort worden en kan je u laten brengen met de auto tot bij het eerste dorpje Fontainhas, daarna kan je verder stappen.

Fontainhas is gekend als één van de mooiste dorpjes van de wereld.

Voor deze wandeling heb je een wagen nodig die jullie terug komt ophalen in Cruzinha of Chã d’Igrésja.

Er zijn gasten die de wandeling omgekeerd doen, maar dan wegen de laatste loodjes het zwaarst en heb je het lastigste stuk van de wandeling op het einde van de tocht.

In Formuininghas kan je genieten van een Kaapverdiaanse maaltijd, voor een héél schappelijke prijs.

Van Água das Caldeiras loop je op 1500 meter hoogte een schitterende weg met landbouwterrasjes en huisjes op richels en heuveltoppen naar de vallei van Ribeira da Torre – Xõxo, daar kan je een collectief minibusje nemen tot Ribeira Grande (Povação) of het laatste stuk nog wandelen tot daar.

4. Lombo Branco - Je begint op 900 m hoogte met een schitterend uitzicht op de kust van Ponta de Sol. Je trekt naar Monte Joana, een bergdorp met traditionele stenen huisjes, landbouwterrassen en drakenbloedbomen. Onderweg kom je voorbij suikerrietplantages en guavebomen.

5. ..en nog veel meer wandeltochten

excursion 3 excursion 4 excursion 5 excursion 6 excursion 7


excursion 1 excursion 2 excursion 8

Canyoningen


Met een gediplomeerde leraar kom je op plaatsjes, die je anders niet zou zien of vinden. Een uurtje wandelen met de ondertussen de nodige uitleg hoe het gaat.. Materiaal en Prof. Hulp verzekerd.

Wat heb je nodig : Short, t-shirt, zwemgerief, wandelschoenen of makkelijke schoenen die nat mogen zijn – of oude schoenen die je niet meer nodig hebt, kledij om na de activiteit aan te trekken, drinkwater en zonnecrème.

De prijs hangt af van het aantal personen.

In de prijs zit speciaal materiaal (helm, lycra t-shirt,..) transport van het verblijf tot het startpunt, Kaapverdische maaltijd bij een lokale familie.

Als de Oceaan het toelaat, kan een boottochtje of vissen mogelijk zijn.

Boottocht - Vissen

Als de Oceaan het toelaat, kan je een boottochtje maken of vissen met de lokale vissers van het dorpje is mogelijk.